Norges tredje mest befolkede fylke ligger i den vestlige delen av landet, nemlig Hordaland. Etter Oslo og Akershus er stedet i vest tettest befolket, spesielt rundt byen Bergen. Bergen blir også regnet som Vestlandets hovedstad og er selve innfallsporten for et av Norges største reiselivsfylker.

Tett på hordalendingene

Ta turen til vakre Hordaland. Kjør gjennom den sjarmerende skjærgården i vest, gjennom kupert landskap, langs trange fjorder og til høyfjellene. Uansett tid på året er det alltid noe spennende som skjer i Hordaland. Opplev den 18 mil lange Hardangerfjorden i sør og de mange frukttrærne som blomstrer her. Hardanger er Norges ledende fruktproduksjonsområde, med mer enn en tredel av det samlede arealet. Fruktblomstringen i Hardanger er et vakkert åsyn som er viden kjent.Bergen by i Hordaland

Sett av en langweekend i fylkeshovedstaden Bergen og opplev spennende bergensk pulserende byliv tett på storslagen natur. Kom tett på naturen og ta turen til Eidfjord innerst i Hardangerfjorden. Stopper du på rasteplassen ved Måbøtunnelen, finner du en 1,5 km tursti som går til Norges kanskje mest kjente fossefall, Vøringsfossen. Med en total fallhøyde på 182 nmeter anbefales det å observere naturfenomenet fra utkikksposten Fossetromma. Følg skiltene og ta dagens flotteste bilde!

Intet besøk i Hordaland uten et stopp i Bergen! Den tidligere hansabyen ligger tett på flott natur og storslagen kultur. Få en omvisning av miniekspresstoget og bli kjent med de mange restaurantene og håndverksbutikkene i bydelen Bryggen og vandre i våre forfedres fotspor. Handel med spesielt tørrfisk og korn var med og bygde opp landet. I dag er fylket størst på fiskeoppdrett i Norge, noe som gjør det morsomt å handle gode råvarer på fiskemarkedet på Bryggen eller spise en god middag basert på kortreiste råvarer fra havet på Fløyen Folkerestaurant. Restauranten ligger 320 m.o.h. på toppen av den kjente, kabeldrevne Fløybanen.

Og som prikken over i: en kan du avslutte ferden med et stopp innom det kjente bakeriet på Voss.