Det kan anbefales å prioritere en reise til vakre Vestlandet, som er kjent for sitt storslagne landskap og kultur. Hardangerregionen byr på noen av Norges mest kjente opplevelser. Bli med du også, og opplev Hardanger på sitt vakreste!

Du kan blomstre i Hardanger

Når du reiser til Hardangerregionen, kan du oppleve fantastisk natur og levende kultur – slik våre forfedre har gjort siden 1800-tallet. Området rundt den 18 mil lange Hardangerfjorden bærer preg av storhetstiden fra den nasjonalromantiske epoken i norsk historie. Her kan du for eksempel oppleve din brudeferd i Hardanger. I gamle dager var St.Hans den rette tiden å feire bryllup på. Her kan du la hele familien få oppleve spennende historie, vakre drakter og fantastisk natur som omgivelser for bryllupsfeiring eller fest.

Norheimsund i HordalandKjør videre langs den fruktbare fjorden som også er omgitt av Norges ledende fruktproduksjon. Legger du turen i perioden 28.-30. juli, kan du også oppleve årets høydepunkt, Morellfestivalen. Prøv dine talenter i morellspytting i norgesmesterskapet, og opplev torg som bugner av lokale, kortreiste produkter. Her kan du feire den søte sommeren på din ferd gjennom flotte Hardanger.

Du finner et enormt stinettverk rundt Hardangers mange forlangede ermer. Sjekk inn på Fossli Hotel, som er beliggende i enden av Hardangerfjorden og få panoramautsikt til ett av Norges mest kjente fossefall, Vøringsfossen. Her kan du nyte et opphold på hotellet som ble bygget ved hjelp av hest og kjerre, og nyte historisk service i majestetiske omgivelser. De fleste turstier i området ble til under fedriften, da buskapen gresset her i tidligere tider.

Hardangers aktiviteter står i kø. Besøk natursenteret i Eidfjord, et opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø som er fordelt på hele tre etasjer. Reis med Ivo Caprino i en 20 minutters panoramafilm som er filmet med helikopter – inn fjordarmer, mellom høye fjell , utfor bratte juv og på toppen av mektige fossefall. La også sulten føre deg til til Hardangerviddahallen Restaurant, som ligger ved siden av natursenteret. Her kan du nyte lokale mattradisjoner og historie fra et moderne kjøkken.